Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den, dovolte, abych se představila. Jmenuji se Eva Ráczová, vystudovala jsem SZeŠ, obor veterinární v Českých Budějovicích. Ke zvířatům mám blízko od malička, ale psi vždycky vítězili. Po maturitě jsem začala pracovat ve veterinární ošetřovně MVDr. Mikošky v Sušici jako technička. A tam to také začalo. Hodně lidí se začalo ptát, jestli nevíme o někom, kdo by stříhal psy. Střihačů tenkrát /v roce 1993/ moc  nebylo, tak pana doktora napadlo, že bych se to mohla naučit já. Neměla jsem ani čas na rozmyšlení a už  mi vyjednal týden v Brně u psí kadeřnice /bohužel jsem ztratila kontakt, nemohu ani slečně poděkovat/, kde jsem se seznámila se vším, co se stříháním souvisí.

Když jsem se vrátila, šlo to rychle. Nakoupilo se vše potřebné a přišly první objednávky. V Sušici jsem pracovala 2 roky a pak jsem se vdala do středních Čech.

Tady jsem v oboru práci nenašla, tak jsem nastoupila jako laborantka do laboratoře. Po psech se mi stýskalo, tak jsme kousek garáže proměnili na střihárnu. Když jsem ostříhala 5 psů za měsíc, byl to velký úspěch. Ale časem psů přibývalo a už se nedala zvládnout práce a střihání. Musela jsem si vybrat mezi laboratoří a stříháním. Vše nahrávalo bílému plášti, ale já si vybrala psy. Ale díky Vám mě práce baví a svého rozhodnutí jsem ještě nelitovala.